Open dagen 2018

Voordat de kaarsen in de schappen liggen, gaat er een boeiend productieproces aan vooraf. Op zaterdag 15 en zondag 16 december houdt de Bredase Kaarsenfabriek voor de 40ste keer zijn traditionele open dagen om het publiek kennis met dit proces te laten maken. Bezoekers kunnen alle stappen, van grondstof tot kaars, van dichtbij volgen. Diverse demonstraties geven een verrassende kijk op het decoreren, kleuren en bewerken van kaarsen. En kinderen mogen onder toeziend oog van de meesterkaarsenmaker zelf een echte kaars dompelen. Een kans waar overigens ook veel volwassenen gebruik van maken.

De Bredase Kaarsenfabriek is één van de weinige Nederlandse producenten waar, naast de machinale productie, kaarsen ook nog op de eeuwenoude traditionele manier worden vervaardigd. Om die reden krijgt het bijzondere bedrijf veel aanvragen voor rondleidingen. Om iedereen in de mogelijkheid te stellen het ambacht te ervaren, opent de Bredase Kaarsenfabriek één weekend per jaar zijn deuren voor het publiek. Veel mensen beschouwen de open dagen als een leuk en leerzaam familie-uitje. De belangstelling is elk jaar enorm.

De Bredase Kaarsenfabriek is op beide dagen geopend van 10.30 tot 16.30 uur. Het bedrijf is gelegen op industrieterrein Hintelaken, aan de Franse Akker 19 in Breda.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wij houden u tijdig op de hoogte.

 

Fabrieks verkoopdagen

Ook houden wij 2 keer in het jaar een fabrieksverkoop! Kom al onze kaarsen bekijken en koop ze tegen fabrieksprijzen. Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte

donderdag 17 mei 2018 – voorjaarscollectie
donderdag 25 oktober 2018 – najaarscollectie
Wij zijn geopend van 8:00 tot 17:00
Pinnen is niet mogelijk!

 

Open dagen in de media

 

Bredase Kaarsenfabriek bij Proefkonijnen van BNN